Tombarem Sa Feixina sense excuses ni més dilacions

24/05/2019

Hem empaperat el monòlit de Sa Feixina amb el lema “Tombem Sa Feixina”, denunciant la covardia del Pacte a l’hora de fer front al seu esbucament.

Palma, 24 de maig de 2019.- Aquest divendres 24 de maig la Crida per Palma ha realitzat una acció simbòlica per a l’esbucament immediat de Sa Feixina. L’acció ha consistit a empaperar el monòlit amb el lema “Tombem Sa Feixina”, d’aquesta manera la formació ha denunciat la covardia del Pacte a l’hora de fer front al seu esbucament i ha pres el compromís de tombar Sa Feixina. En paraules de Laura Dorado, número 2 de la formació “El govern municipal d’Aina Calvo va cometre l’error de ‘reinterpretar’ el monument, i ara el govern de Toni Noguera torna a cometre l’error de no esbucar-lo, és vergonyós i constata, com en molts altres temes, que la dreta fa el model i els altres el perpetuen. Necessitem un gir de 180 graus”.

Des de la Crida per Palma es considera que ha mancat voluntat política i s’ha mostrat incapacitat davant d’un dels reptes que el mateix govern municipal s’havia marcat des de l’inici de la legislatura. “Tombar Sa Feixina és una necessitat, una urgència, i el pacte de progrés que es va comprometre a fer-ho s’ha perdut en traves tècniques i burocràtiques, mostrant la seva manca d’iniciativa i coratge. Nosaltres tenim una determinació clara i la complirem, si cal, desobeint” ha assegurat Manel Domènech, cap de llista de la candidatura.

La Crida per Palma ha denunciat que la darrera notícia que es va tenir sobre Sa Feixina va ser que s’eliminava la partida pressupostària que contemplava la demolició del monument. Aquest fet, segons la formació municipalista, demostra un cop més els límits del govern de progrés i la necessitat d’una nova eina institucional que introdueixi noves formes de fer política, des de la valentia i la determinació. “Han allargat el procés fins a l’estancament absolut, i enguany sense gens de vergonya han assumit que el monòlit romandrà allà on era. Ja n’hi ha prou, per la memòria col·lectiva i per totes aquelles persones represaliades i assassinades pel feixisme, Sa Feixina ha de caure” ha dit Domènech.

El passat mes d’abril, el partit d’extrema dreta VOX va utilitzar el monòlit de Sa Feixina per donar el tret de sortida a la seva campanya per a les eleccions estatals. Aquest fet ha estat durament criticat per Dorado “El pacte de progrés ha consentit un marc incomparable per a les celebracions feixistes a Palma, i ho va demostrar VOX en les passades eleccions estatals fent el seu acte de campanya aquí. Un insult a tots els civils innocents que varen ser assassinats pels bombardejos del Crucero Baleares, un insult a la memòria democràtica d’aquest poble”.

© 2021 Marc Ramonell. Tots els drets reservats.