Serem ingovernables // La Crida per Palma davant les eleccions estatals

07/11/2019

Palma, 7 de novembre de 2019.- Davant les pròximes eleccions estatals d'aquest 10 de novembre, des de la Crida per Palma volem comunicar el següent:

- Cap candidatura de les que es presenten per la circumscripció d'Illes Balears ens representa. Des de la Crida per Palma aspiram a la construcció d'una nova alternativa política per a la nostra Ciutat i pel nostre poble: la Unitat Popular. Pilars fonamentals d'aquesta són la no acceptació del marc jurídic i polític del Règim del 78, la confrontació democràtica amb l'estat i l'aposta per un programa de canvi real. No som l'esquerra que pacta amb el règim, governa com la dreta, i acaba aplicant les mesures que havia promès combatre. L'alternativa que volem no està a cap de les candidatures que demanen el vot de la gent de Palma aquest 10 de novembre. L'estat espanyol és irreformable, i la solució passa per la ruptura: no es tracta de reformar la Monarquia espanyola, sinó de construir la República mallorquina.

Cridam a fer un vot per l'amnistia, contra el règim i a favor de l'autodeterminació dels Països Catalans. La gran amenaça que suposa el context polític estatal ens obliga a no romandre passives davant aquestes eleccions. Desenes de catalanes es troben a la presó per motius polítics, algunes en situació d'aïllament, i les detencions i empresonaments continuen. El règim prepara un nou cicle recentralitzador i sembla que una nova crisi capitalista obrirà les portes a una nova ofensiva contra els drets del conjunt de les classes populars. L'extrema dreta cada vegada es mostra més desacomplexada amb el seu masclisme, autoritarisme i neoliberalisme desfermat.

Animam a tota la gent del conjunt de Mallorca a seguir enfortint les candidatures municipalistes i el projecte polític de la Unitat Popular. Fa gairebé un mes signàvem un comunicat amb la Xarxa Municipalista de Mallorca precisament cridant a combinar el vot d'aquest 10 de novembre amb la mobilització i l’organització. Avui ens reafirmam en la importància de l’organització i l'acció més enllà dels comicis. Carrer i institucions han d'anar plegades en un camí cap a l'exercici del Dret a Decidir del Poble de Mallorca i l'obertura d'un procés constituent democràtic i popular.

Aquestes eleccions estatals toca votar per l'amnistia i l'autodeterminació, però sobretot toca seguir teixint Unitat Popular. Toca seguir enfortint els moviments socials i populars. Toca seguir construint l'alternativa que el nostre poble necessita.

Pel dret a decidir i per l'amnistia: VOTA!

Per a seguir construint la Unitat Popular: ORGANITZA'T!

© 2021 Marc Ramonell. Tots els drets reservats.