Regularem de forma estricta els locals de joc i apostes

20/05/2019

La formació municipalista ha dut a terme el precintament simbòlic d’un local de joc i apostes a les proximitats de diversos espais infantils i escolars al barri de Ses Veles.

Palma, 20 de maig de 2019.- Aquest dilluns 20 de maig al matí, la Crida per Palma ha dut a terme una acció simbòlica precintant un local de joc i apostes situat al barri de Ses Veles a les proximitats d’un parc infantil, un col·legi públic, i una escoleta. Amb aquesta acció la candidatura municipalista ha volgut posar sobre la taula la problemàtica de l’excés de locals de joc i apostes a Palma, la seva manca de regulació, i l’efecte que tenen sobre el jovent. «És un fet normalitzat a Palma que a cada barri hi hagi diversos locals de joc, i no tan sols això, sinó que en els darrers temps han proliferat sense control. Hem d’avançar cap a una regulació restrictiva que protegeixi al jovent, som una ciutat única en la seva permissivitat davant el joc» ha dit Laura Dorado, número 2 de la formació.

Les Illes Balears lideren avui dia la taxa d’abandonament prematur de l’escola respecte a la resta de l’estat espanyol, arribant a l’esgarrifosa dada que mostra que més d’un 25% de les joves abandona la seva formació escolar sense cap titulació. D’altra banda, cada cop més joves i menors d’edat són addictes al joc i les apostes, tant els físics com on-line, en gran mesura a causa de l’accessibilitat dels espais de joc i la seva proliferació, així com la publicitat. «Ens trobem a la comunitat que lidera l’abandonament escolar a l’estat, i alhora la nostra ciutat es permet el luxe de ser cega a la problemàtica del joc, cal posar-se seriosos en la sensibilització contra les addiccions que genera el joc» ha explicat Dorado.

La Crida per Palma proposa regular l’activitat del joc i les apostes, arribant a prohibir-la en algunes zones de Palma (com a prop d’instituts, escoles, zones amb presència de menors, o la universitat), així com limitar l’existència de noves llicències i limitar el nombre de locals a cada barriada. A més, proposa impulsar un impost municipal per gravar aquest tipus d’activitats. En paraules de Dorado «Tenim barriades amb una concentració elevadíssima de locals de joc, se’ns n’ha anat de les mans, s’han concedit massa llicències sense tenir en compte qui són les més perjudicades per aquesta situació. Hem de posar límits, ser restrictius i, en alguns casos, prohibir i tancar establiments».

© 2019 Marc Ramonell. Tots els drets reservats.