Proposam prohibir totalment el lloguer turístic a Palma i augmentar inspeccions i sancions

11/05/2019

La formació municipalista ha denunciat que l’esquerra de pocavergonya i asfalt fa gala d’haver prohibit el lloguer turístic quan el que han fet és permetre’l a tota Mallorca i restringir-lo de forma teba, solament en plurifamiliars, a Palma.

Palma, 11 de maig de 2019.- Aquest dissabte 11 de maig al migdia la Crida per Palma ha dut a terme una acció simbòlica assenyalant un seguit de carrers on hi ha habitatges que se segueixen utilitzant per a lloguer turístic de forma il·legal i davant dels quals l’Ajuntament no fa res per evitar-ho. “Ahir denunciàvem l’augment salvatge dels preus de lloguer els darrers anys, i avui n’assenyalem una de les seves causes principals, el lloguer turístic” ha explicat Manel Domènech, cap de llista de la candidatura municipalista i rupturista.

El fenomen del lloguer turístic ha crescut de forma desmesurada a Palma en els darrers anys i ha suposat un dels grans reptes de la passada legislatura, un repte davant del qual, segons Domènech, “l’Ajuntament s’ha limitat a posar un pedaç, i el que cal és aprofundir en l’única regulació possible del lloguer turístic: la seva total prohibició”. Cal recordar que l’actual regulació del lloguer turístic el prohibeix solament a plurifamiliars, deixant fora de la prohibició el lloguer en unifamiliars, amb els consegüents problemes que està ocasionant als veïnats i veïnades d’algunes barriades que ja fa mesos que lluiten per la prohibició total.

“Barriades com Son Espanyolet pateixen greument aquesta problemàtica. No pot haver-hi ni una sola barriada on es permeti el lloguer turístic, la Crida per Palma serem la garantia perquè això sigui així” ha afirmat Domènech. A més, ha afegit que “no és suficient amb deixar escrit que el lloguer turístic està prohibit, cal destinar recursos a inspeccionar els habitatges i perseguir tots aquells que de forma fraudulenta practiquen el lloguer vocacional, augmentant-ne també les sancions”.

© 2019 Marc Ramonell. Tots els drets reservats.