Presentam el programa electoral per fer un gir de 180º al model de ciutat impulsat per la dreta i perpetuat per l’esquerra de pocavergonya i asfalt

08/05/2019

La formació municipalista ha presentat en roda de premsa aquest dimecres 8 de maig el programa electoral amb el qual concorrerà a les eleccions municipals de 26 de maig i el vídeo de campanya elaborat en col·laboració amb el grup de música mallorquí Xarxa.

Palma, 8 de maig de 2019.- Aquest dimecres 8 de maig al migdia els caps de llista de la Crida per Palma, Manel Domènech i Laura Dorado, han presentat el programa electoral amb el qual la formació municipalista concorrerà a les eleccions municipals de 26 de maig. “Es tracta d’un programa electoral que ha estat elaborat de forma participada per diferents persones provinents de col·lectius i moviments socials i populars de Ciutat.”, ha explicat Manel Domènech, número 1 de la Crida per Palma.

Les propostes que s’inclouen al programa sorgeixen de les Trobades per les Sobiranies, les jornades de debat sobre diferents temàtiques que des de desembre la Crida per Palma ha dut a terme en diferents barris. En aquest sentit, Domènech ha remarcat que “s’han dut a terme set Trobades per les sobiranies, des d’habitatge, urbanisme i espai públic fins a feminismes i LGTBI, [...] que han servit de base sobre la qual fonamentar el programa electoral de la Crida per Palma”.

Al seu torn, Laura Dorado, número 2 de la Crida per Palma, ha assenyalat que el programa pretén ser una “eina senzilla a l’abast de la gent, que esbossa les mesures que entenem necessàries per fer un gir de 180º al model de ciutat actual que han dissenyat les elits, executat pel PP i perpetuat pel govern de l’esquerra de pocavergonya i asfalt”. Així doncs, en el programa es troben les dues línies mestres de la candidatura: el municipalisme com a paradigma que defineix a la Crida, i la ruptura amb l’actual marc jurídic i polític com a horitzó cap a on es pretén caminar.

“És necessari posar la vida de les persones al centre, i això és el que pretenem amb el nostre programa amb mesures com limitar el nombre de turistes, impulsar un referèndum per a l’expropiació d’habitatges a grans propietaris o implantar el Salari Mínim de Ciutat de 1.400 ”, ha dit Dorado. L’esbucament de Sa Feixina, la limitació del preu dels lloguers, el decreixement turístic i un pla d’acció contra les agressions masclistes que posi el focus d’intervenció en l’agressor i no en la víctima són alguns exemples de les mesures que es poden trobar al programa que es pot consultar al web cridaperpalma.cat.

Seguidament, s’ha presentat el vídeo de campanya per aquestes eleccions. El vídeo consisteix en un videoclip de la cançó Junts del grup mallorquí Xarxa, que s’ha elaborat a propòsit per la campanya electoral de la Crida per Palma. Finalment, també s’ha fet pública la nova web de la Crida per Palma.

© 2019 Marc Ramonell. Tots els drets reservats.