Municipalitzarem les 8 escoles d’infants de gestió privada que hi ha a la ciutat

22/05/2019

Hem dut a terme a terme una acció de campanya en la qual s’ha denunciat les condicions de les escoles d’infants a Palma i n’ha reivindicat la seva municipalització i millora del servei.

Palma, 22 de maig de 2019.- Aquest dimecres 22 de maig al migdia la Crida per Palma ha realitzat una acció de campanya davant el Patronat Municipal d’Escoles d’Infants, aquesta ha consistit a mostrar un resum de dades de la situació actual de les escoletes públiques de Palma, denunciant la gestió privatitzada de vuit de les onze que existeixen. A partir d’aquí, la formació ha reivindicat la seva municipalització immediata i una política de “privatitzacions zero”. En paraules de Laura Dorado, la número 2 de la candidatura “aquesta legislatura de l’esquerra de la poca vergonya s’acaba sense que s’hagi avançat ni un mínim amb la problemàtica existent a les escoles d’infants, tan sols tres de les onze escoletes de Palma són realment públiques i no se n’ha fet cap de nova.”

A Palma el 70% de les escoles d’infants són privades, i tan sols 11 a tot el municipi són públiques, de les quals tan sols tres són de gestió directa municipal. En aquests darrers dies, la problemàtica a les escoletes s’ha aguditzat amb la vaga del sector, on l’Ajuntament no ha sigut capaç ni tan sols d’aportar uns serveis mínims a les escoles d’infants de gestió indirecta, a causa de l’externalització del servei. “L’externalització de serveis públics tan sols comporta beneficis per a les empreses que en són adjudicatàries, i condicions laborals precàries per a les treballadores d’aquestes empreses. A la Crida per Palma ho tenim ben clar, privatitzacions zero” ha dit Manel Domènech, cap de llista de la formació municipalista.

Actualment l’oferta pública de places en escoles d’infants és molt limitada i les llistes d’espera que es formen són sens dubte una mostra de la necessitat d’habilitar noves escoletes a Palma per a poder abastar totes les sol·licituds d’ingrés. Per al curs 2019-2020 hi ha un total de 304 infants que s’han quedat sense plaça, això implica que un terç de les sol·licituds d’entrada a una escoleta pública, no hi tenen accés. “És una urgència habilitar noves escoles d’infants a Palma, generar noves places, és un absurd que un servei tan important i necessari com el de l’escolarització en etapes de menys de tres anys estigui tan desatès. El servei públic ha de poder cobrir la demanda completa d’accés a escoletes” ha dit Domènech.

Més enllà de municipalitzar les escoles d’infants privatitzades i habilitar-ne de noves, la Crida per Palma en l’àmbit d’educació i infància proposa entre altres coses, crear Consells Escolars de Barri, habilitar l’accés a centres públics en carril bici i itineraris escolars segurs, i garantir l'accés a les escoletes als infants de famílies amb menys recursos econòmics.

© 2019 Marc Ramonell. Tots els drets reservats.