La Crida per Palma aposta per promoure centres residencials comunitaris municipals i autogestionats

21/05/2019

Hem realitzat una tertúlia sobre gent major per tal d’analitzar la situació i les necessitats d’aquest col·lectiu a Palma i debatre les propostes programàtiques de la Crida per Palma.

Palma, 21 de maig de 2019.- Aquest dimarts 21 de maig al vespre, la Crida per Palma ha realitzat una tertúlia sobre gent major a Ca na Maria, al barri de Canamunt, per tal de compartir la situació i necessitats d’aquest col·lectiu i poder debatre i comentar les propostes de la Crida per Palma sobre gent major. A la tertúlia ha participat Manel Domènech, cap de llista de la Crida per Palma que ha començat la tertúlia destacant la importància de la gent major, que “ha de ser part activa en aquest procés de canvi de model de ciutat que pretén la Crida per Palma”.

Durant la tertúlia s’ha comentat la situació que viuen les persones que han passat l’edat de jubilació i com el progressiu desmantellament de l’Estat del Benestar ha anat provocant una manca de responsabilització per part de les institucions d’un col·lectiu tan desprotegit i oblidat. “Posar la vida al centre de la política és una de les prioritats de la Crida per Palma, en qualsevol de les seves etapes” ha afirmat Domènech.

Com adaptar els serveis municipals i la ciutat per a tenir cura de la gent gran ha estat un dels elements centrals que s’ha debatut durant la tertúlia. “Les propostes orientades a reduir la dependència, tant a la llar com a l’espai públic, i promocionar la salut i l’envelliment actiu guiaran l’acció política de la Crida per Palma”, ha explicat Domènech.

Mesures per reduir la dependència com la promoció de centres residencials comunitaris municipals, autogestionats per les persones usuàries, amb l’assessorament, ajuda i assistència de professionals, la reserva d’un percentatge d’habitatges de lloguer social per a gent gran o l’aprofitament dels casals de barri per a generar espais per afavorir l’intercanvi intergeneracional en l’àmbit municipal, han estat algunes de les mesures del programa de la Crida per Palma que s’han comentat durant la tertúlia.

© 2019 Marc Ramonell. Tots els drets reservats.