Ens presentam com a garantia per combatre la dreta i l’esquerra pocavergonya

03/05/2019

La formació municipalista ha realitzat aquest divendres un acte polític per donar el tret de sortida cap a les eleccions municipals, en les quals pretén treure uns resultats que els permetin entrar a Cort amb la major força possible per capgirar el model de ciutat i recuperar Palma.

Aquest divendres 3 de maig al vespre Manel Domènech i Laura Dorado, caps de llista de la Crida per Palma, han participat en l’acte de precampanya de la formació municipalista juntament amb Marina Llobera, regidora i cap de llista d'Alternativa per Pollença, i Natàlia Sànchez, diputada de la CUP al Parlament de Catalunya. L’acte ha tengut lloc a l’Estudi General Lul·lià, i ha servit per donar el tret de sortida cap a les eleccions municipals del pròxim maig, on la Crida per Palma es presenta per primera vegada i pretén treure uns resultats que els permetin entrar a Cort amb la major força possible per capgirar el model de ciutat i recuperar Palma.

Durant l’acte, Laura Dorado, número 2 de la Crida, ha explicat que “duim tota la vida assistint a la venda organitzada de la ciutat, planificada per les elits financeres, executada pel PP, i consentida i perpetuada per la passivitat d’una esquerra inútil que no ha sabut donar una alternativa”, un fet davant del qual, ha indicat, només hi ha una sortida que passa per “fer un gir de 180º i avançar cap al decreixement turístic”. Dorado també ha dirigit unes paraules a l’extrema dreta que pretén fer marxar enrere en els drets i llibertats de les dones, assegurant que “és l’hora de posar la vida al centre, construir des de la base una ciutat feminista àmplia, oberta, amable i combativa”.

Per la seva banda, Manel Domènech, cap de llista de la formació municipalista, ha començat la seva intervenció explicant que “No som polítiques professionals, som gent corrent que volem fer política [...], som les que no vam voler guardar les camisetes verdes [...], som les que volem veure sa Feixina esbucada, som les que no volem més asfalt a Mallorca i diem que no volem cap més autopista”. Domènech ha fet referència al programa electoral que ha elaborat la candidatura municipalista i que ben aviat posaran a disposició de tota la ciutadania, posant especial rellevància a l’aposta decidida per les polítiques públiques decidides i valentes, destacant l’aposta pel transport públic en detriment del vehicle privat, l’objectiu de “privatitzacions 0”, la implantació d’un Salari Mínim de Ciutat o la derogació de l’actual ordenança de terrasses. “N’impulsarem una de nova respectuosa amb les persones i encaminada al decreixement turístic”, ha assenyalat Domènech, que ha finalitzat la seva intervenció dient que “aquest 26 de maig algunes tenim l’oportunitat de votar un projecte polític que ens representa; tenim l’oportunitat, per fi, de no anar a votar amb el nas tapat com potser vàrem fer el 28 d’abril”.

Finalment, Marina Llobera i Natàlia Sànchez han fet intervencions mostrant el seu suport a la Crida per Palma. Llobera ha afirmat que “fan falta opcions que qüestionin l’actual model socioeconòmic, no es pot governar per tothom, s’ha de governar per la majoria”, mentre que Sànchez ha explicat que “el Règim del 78 està en crisi però vol regenerar-se des de dalt; sembla que el trifachito no suma, però que governi el PSOE no és garantia de res. L’única escletxa per tombar el règim és des de baix, des de barris i ciutats”.

© 2019 Marc Ramonell. Tots els drets reservats.