Eliminar dues places turístiques per obtenir una nova plaça: la proposta pel decreixement turístic de la Crida per Palma

23/05/2019

Hem realitzat una acció de campanya davant l’hotel Es Príncep per presentar la seva proposta de 2x1 en places turístiques.

Palma, 23 de maig de 2019.- Aquest dijous 23 de maig al migdia la Crida per Palma ha realitzat una acció de campanya davant l’hotel Es Príncep per denunciar la massificació turística i la dependència del monocultiu turístic que pateix la ciutat, i per presentar la proposta de 2x1 en places turístiques. “No hem escollit aquest hotel per casualitat, aquí hi havia un solar públic que el PP va vendre fa sis anys per construir-hi un hotel, un bon exemple de la ciutat que durant anys han dissenyat i executat” ha explicat Laura Dorado, número 2 de la Crida per Palma.

La situació no ha canviat massa durant aquesta darrera legislatura del pacte de progrés, de fet al centre històric de Palma el nombre d’hotels ha augmentat un 165% els darrers 4 anys. “Hem tudat 4 anys que podrien haver servit per posar la ciutat al servei de les persones i deixar de perpetuar el model de ciutat aparador, és necessari prendre mesures urgents” ha dit Dorado que ha afegit que són necessàries “polítiques que aquest govern autoanomenat d’esquerres no ha sigut capaç de dur a terme”.

El decreixement turístic i la diversificació de l’economia és l’única sortida possible per garantir vides dignes per a les persones que habitam Palma” ha explicat Manel Domènech, cap de llista de la formació municipalista. La proposta que ha presentat la Crida per Palma no és nova, i ha estat formulada durant els darrers anys pel moviment ecologista i en contra de la massificació turística. “Som l’única formació política que apostam de forma clara pel decreixement turístic, en aquest cas concret amb el 2x1, de manera que per obtenir una nova plaça s'han d’eliminar dues de les ja existents” ha dit Domènech.

Limitar l’arribada de creuers al port, amb un màxim de dos al dia, eliminar les partides de promoció turística dels pressupostos municipals o impulsar una moratòria general, sense excepcions, a qualsevol classe de nova construcció d’allotjaments turístics, són algunes de les propostes sobre turisme que inclou el programa de la Crida per Palma” ha conclòs Domènech.

© 2019 Marc Ramonell. Tots els drets reservats.