Donam el sus a la campanya electoral amb la primera aferrada de cartells denunciant l’especulació

10/05/2019

La candidatura municipalista i rupturista ha començat la campanya a la Plaça Fleming, davant del que fou el centre social ocupat Ca Ses Mopis, desallotjat el 2016 per l’agència immobiliària Oliver Mateu.

Palma, 10 de maig de 2019.- La matinada de divendres 10 de maig la Crida per Palma ha dut a terme la primera aferrada de cartells de campanya. Desenes de persones s’han trobat a la Plaça Fleming per donar el sus a la campanya electoral de la Crida per Palma, davant del que fou el centre social Ca Ses Mopis. L’emplaçament no ha estat escollit casualment, amb aquest fet la formació municipalista ha volgut aprofitar aquesta primera acció de campanya per “denunciar l’especulació que pateixen els barris de Palma i davant la qual cap govern, ni de la dreta ni de l’esquerra pocavergonya, no ha fet res”, ha explictr la número 2 de la formació Laura Dorado.

Ca Ses Mopis fou desallotjat el 2016 amb violència per part d’un grup d’homes enviats per l’agència immobiliària Oliver Mateu, que havia comprat recentment l’edifici amb voluntat especulativa vinculada al turisme. El desallotjament comptà amb el suport dels cossos policials i la complicitat de l’Ajuntament, que no va fer res per aturar-ho. “Es tancà un espai que les persones havien emplenat de vida, amb la voluntat de fer més places turístiques, amb la consegüent gentrificació i expulsió de les veïnades dels barris que ja sabem que això comporta”, ha remarcat Dorado.

Una aposta clara per aturar l’especulació i concebre l’accés a l’habitatge com un dret col·lectiu fonamental, protegir les veïnades prohibint totalment el lloguer turístic o promoure una xarxa d’equipaments que satisfacin les necessitats reals de les veïnades són algunes de les propostes amb les quals la Crida per Palma pretén irrompre amb força a Cort aquest 26 de maig. “O posem la vida de les persones al centre i capgirem el model de ciutat, o ens seguiran expulsant dels nostres barris. És necessari recuperar Palma, i aquest 26 de maig tenim l’oportunitat de fer-ho votant a la Crida per Palma”, ha dit Manel Domènech, cap de llista de la formació municipalista.

És el primer cop que la Crida per Palma es presenta a unes eleccions municipals, és per això que “caldrà treballar molt durant aquesta campanya per trencar la barrera mediàtica que tenim, però ho fem amb tot l’entusiasme, perquè som el vot de la il·lusió de totes aquelles persones que volem un gir de 180º a Palma”, ha conclòs Domènech.

© 2019 Marc Ramonell. Tots els drets reservats.