Derogarem l’actual i impulsarem una nova Ordenança d’ocupació de la via pública

12/05/2019

La formació municipalista ha ocupat simbòlicament part de la Plaça de Cort per fer un vermut amb la intenció de denunciar la privatització de l’espai públic i exigir una nova ordenança que reguli les terrasses en favor dels interessos de veïnats i veïnades.

Palma, 12 de maig de 2019.- Aquest diumenge 12 de maig la Crida per Palma ha realitzat un vermut simbòlic al mig de la Plaça de Cort amb l’objectiu de denunciar la privatització que pateix l’espai públic de Palma per mor de la presència d’un nombre exagerat i descontrolat de terrasses. “La plaça de Cort, que hauria de ser símbol de la sobirania popular dels veïnats i veïnades de Palma, s’ha convertit en una zona de bars per a turistes; hem de recuperar l’espai públic” ha afirmat Manel Domènech, cap de llista de la Crida per Palma.

La candidatura municipalista, que es presenta per primera vegada a les eleccions municipals de Palma, ha dut a terme aquesta acció amb l’objectiu de posar sobre la taula que l’ordenança d’ocupació de la via pública aprovada durant aquesta legislatura contribueix a consolidar el model de ciutat-aparador que mercadeja amb l’espai públic que és de totes. En aquesta línia, Domènech ha dit que “el govern de l’esquerra pocavergonya va perdre una oportunitat, i va escollir seguir alimentant el model de terrasses existent, simplement fent-li alguns ajustos”.

Davant d’aquesta situació, la Crida per Palma considera que posar la vida de les persones al centre implica legislar en favor dels interessos de les majories, malgrat això tregui privilegis als negocis. “Derogarem l’actual i impulsarem una nova Ordenança d’ocupació de la via pública, mitjançant un procés veritablement participatiu, que anteposi els interessos de veïnats i veïnades als dels negocis privats i d’altres interessats en perpetuar el model de ciutat fonamentat en el monocultiu turístic” ha assegurat Domènech.

A banda d’aquesta, la Crida per Palma ha proposat altres mesures per posar l’espai públic al servei de la ciutadania, que comporten posar límits i fer polítiques per al decreixement. “Fixarem un percentatge màxim del 15% d’ocupació de terrasses de l’espai disponible per a vianants a totes les places de Palma i prohibirem l’ocupació de terrasses a noves places o places on no hi hagi cap llicència atorgada. Alhora, aplicarem un 2x1 en l’obertura de noves terrasses en les zones més saturades de Palma, de manera que per obrir una nova terrassa se n’hagin hagut de tancar dues” ha conclòs Manel Domènech.

© 2019 Marc Ramonell. Tots els drets reservats.